خواص لوبیا قرمز
خواص لوبیا قرمز چیست؟ قصد داریم در این مطلب حقایقی را که در مورد لوبیا قرمز و خواص آن وجود دارد برای شما به اشتراک بگذاریم. لوبیا دارای انواع مختلفی می باشد که ما در این مطلب انواع لوبیا قرمز و همچنین خواص لوبیا قرمز برای بدن را مورد بررسی قرار می دهیم. در ابتدا اجازه دهید هر یک از این انواع را به صورت جداگانه به شما معرفی کنیم و سپس برای شما در مورد خواص کلی هر یک اطلاعاتی را ارائه دهیم که می تواند برای شما بسیار مفید باشد. در ادامه این مقاله همراه با ما باشید.
لوبیا کلیوی
یکی از انواع لوبیا قرمز، لوبیا کلیوی می باشد. این لوبیا گونه ای از لوبیاهای معمولی محسوب می شود. در آمریکای مرکزی و در مکزیک این حبوبات به عنوان حبوبات اصلی مورد مصرف قرار می گیرد و ما در ادامه در خصوص خواص لوبیا قرمز کلیوی به شما خواهیم گفت. لوبیا قرمز معمولی یا همان کلیوی یک غذای بسیار مهم در سراسر جهان و جزو سبد کالایی خانوار محسوب می شود که به عنوان منبع پروتئین نیز شناخته می شود. لوبیا چشم بلبلی و لوبیا معمولی که معمولا در غذاهای سنتی مورد استفاده قرار می گیرد بسیار خوش طعم و بسیار خوش پخت می باشد.
در نظر داشت باشید که اگر لوبیا خام باشد و یا نادرست پخته شده شود، می تواند برای بدن مضر باشد. یعنی نه تنها دیگر خواص لوبیا قرمز برای بدن مفید نیست بلکه می تواند در این شرایط بسیار خطرآفرین و سرطان زا هم باشد. این لوبیا ها می توانند در رنگ ها و شکل های مختلفی وجود داشته باشند و مورد مصرف قرار بگیرند که برخی از آنها عبارت اند از:
- سیاه
- کرم
- سفید
- بنفش
- قرمز
- خالدار
- راه راه
در ادامه این مطلب اطلاعات کاملی را در مورد این لوبیاها به شما عزیزان ارائه خواهیم کرد.
ارزش غذایی لوبیا قرمز چقدر است؟
در مورد خواص لوبیا قرمز وقتی صحبت می کنیم باید بدانیم که هر یک از انواع لوبیا قرمز برای بدن چه ارزش غذایی به همراه دارند. لوبیاها معمولا به طور عمده از فیبر و کربوهیدرات ها تشکیل شده اند. اما از منابع بسیار خوب پروتئین هم به شمار می آیند. خواصی که در 100 گرم لوبیا پخته شده برای بدن وجود دارد عبارت اند از:
- کاری معادل 127
- آب معادل 67 درصد
- پروتئین: 8.7 گرم که بسیار قابل توجه است.
- کربوهیدرات: 22.8 گرم
- شکر: 0.3 گرم
- فیبر: 6.4 گرم
- چربی: 0.5 گرم که بسیار عالی می باشد.
پروتئین موجود در خواص لوبیا قرمز
در ادامه بررسی خواص لوبیا قرمز برای بدن باید به بررسی پروتئین موجود در انواع لوبیا قرمز بپردازیم. این محصولات غذایی سرشار از پروتئین می باشند. در نظر بگیرید که فقط صد گرم لوبیا قرمز پخته شده چیزی حدود 9 گرم پروتئین دارد، این مسئله ای بسیار قابل توجه می باشد. البته باید در نظر داشته باشید که کیفیت پروتئینی که شما از لوبیا قرمز دریافت می کنید از پروتئین حیوانی پایین تر می باشد اما باید در نظر داشته باشید که می تواند برای شما و یا برای بسیاری از افراد این منبع پروتئین به عنوان جایگزینی برای گوشت باشد که این خاصیت مهم از لوبیا آن را در صدر خرید و فروش عمده حبوبات قرار داده است.
در مورد خواص لوبیا قرمز همین بس که بسیاری از افراد این محصول را منبعی گیاهی و بسیار غنی از پروتئینی می دانند. برای اینکه بدانید تا چه اندازه میزان پروتئین لوبیا قرمز بالا است باید گفت که به لوبیا قرمز گوشت فقیر نیز گفته می شود. فازولین پروتئینی است که به صورت گسترده در لوبیا قرمز موجود است. فازولین امکان دارد که در برخی از افراد موجب بروز برخی از حساسیت های آلرژیک شود اما در همه افراد این حساسیت ها را نمی تواند به وجود آورد.
کربوهیدرات ها در انواع لوبیا قرمز
از دیگر خواص لوبیا قرمز برای بدن، کربوهیدرات ها هستند. این کربوهیدرات ها نشاسته ای هستند و می توانند 72 درصد کل محتوای کالری را تشکیل دهند. معمولا نشاسته ها از زنجیره های بلند گلوکز به شکل آمیلوز و آمیلوپکتین تشکیل شده اند. معمولا حبوبات دارای نسبتی تقریبا بالا از آمیلوز در مقایسه با سایر منابع غذایی نشاسته هستند. باید در نظر داشته باشید که تفاوتی در آمیلوز و آمیلوپکتین وجود دارد که آمیلوز معمولا به اندازه آمیلوپکتین نمی تواند هضم راحتی برای دستگاه گوارشی انسان ها داشته باشد.
به همین دلیل نشاسته لوبیا یک کربوهیدرات کند هضم محسوب می شود. از خواص لوبیا قرمز برای بدن می توان به همین مسئله اشاره داشت که باعث می شود لوبیا برای افرادی که دارای دیابت هستند به خصوص افرادی که دیابت نوع 2 دارند، بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. چرا که هضم آن بیشتر طول می کشد و باعث می شود قند خون به شکل مناسبی در فرایند هضم تنظیم شود. باید این نکته را هم بدانید که از نظر شاخص گلیسمی لوبیا رتبه بسیار پایینی دارد که معیاری است برای اینکه مشخص کند غذاها چگونه بر افزایش قند شما در زمان بعد از غذا خوردن اثر می گذارند. در واقع نشاسته لوبیاها نسبت به نشاسته سایر محصولات غذایی برای کنترل قند خون شما موثرتر می باشد.
فیبرها در لوبیا قرمز
از دیگر خواص لوبیا قرمز می شود به وجود فیبر در آن اشاره داشت که در انواع لوبیا قرمز وجود دارد. لوبیاها دارای فیبر بالایی می باشند آنها دارای مقادیر قابل توجهی نشاسته هستند که می توانند در مدیریت وزن نقش داشته باشند. همچنین لوبیا دارای فیبرهای نا محلولی به نام آلفا-گلاکتوزیدها را فراهم می کند که ممکن است در برخی از افراد باعث نفخ و در برخی دیگر باعث اسهال شود.
اینها به عنوان پروبیوتیک در بدن عمل می کنند و این یکی از مهمترین خواص لوبیا قرمز برای بدن محسوب می شود. این پری بیوتیک ها از طریق دستگاه گوارش حرکت می کنند تا به روده بزرگ برسند. یعنی جایی که باید توسط باکتری های مفید تخمیر شوند. این امر اسیدهای چرب را به وجود می آورد و همین مسئله موجب می شود که در بازه زمانی مناسبی که این محصول مصرف می شود فرد از خطر ابتلا به یکی از سرطان های رایج، یعنی سرطان روده بزرگ برای همیشه در امان باشد و از این بابت نگران نباشد.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در خواص لوبیا قرمز
از دیگر خواص لوبیا برای بدن می توان به ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها اشاره داشت. ویتامین های زیادی از جمله مولیبدن در لوبیا وجود دارد. مولیبدن عنصری بسیار کمیاب است که معمولا در دانه ها، غلات و حبوبات یافت می شود. از دیگر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در لوبیا می شود به فولات اشاره کرد. فولات همان اسید فولیک یا ویتامین B9 می باشد. این ویتامین در دوران بارداری برای خانم های باردار بسیار مهم است و استفاده از آن در خرید عمده سبد کالایی غذایی پیشنهاد می شود.
از دیگر خواص لوبیا قرمز می شود به آهن موجود در لوبیا اشاره کرد. آهن می تواند به عنوان یکی از ضروری ترین نیازهای بدن شناخته شود که می تواند بسیار برای عملکرد بدن موثر باشد و در لوبیا قرمز به خوبی وجود دارد. یکی دیگر از مواد معدنی که در لوبیا وجود دارد فلز مس می باشد عنصری کمیاب و آنتی اکسیدانی که در رژیم غذای غرب خیلی کم یافت می شود. این مواد معدنی در آجیل ها، گوشت اندام و یا بسیاری از مواد غذایی دریایی به میزان بسیار زیادی وجود دارد و لوبیا یکی از منابع آن می باشد.
سایر مواد معدنی موجود در لوبیا
می شود از منگنز به عنوان یکی دیگر از خواص لوبیا قرمز برای بدن نام برد. ترکیبی که معمولا در اکثر غذاها به خصوص در میوه ها، غلات کامل، سبزیجات و حبوبات وجود دارد. یکی دیگر از مواد موجود در لوبیا قرمز پتاسیم است که برای قلب بسیار می تواند مفید باشد. در نهایت باید به وجود ویتامین k1 اشاره کنیم که یکی از مهمترین خواصی است که در انواع لوبیا قرمز وجود دارد و برای بدن بسیار مهم می باشد. این ویتامین در انعقاد خون نقش بسیار مهمی دارد و مصرف آن می تواند ما را از خطرات زیادی در امان دارد.
سایر ترکیبات گیاهی موجود در لوبیا قرمز
از دیگر فواید لوبیا قرمز برای بدن می شود به ترکیبات گیاهی عالی و مهمی اشاره کرد که در لوبیا قرمز وجود دارد. مهمترین ترکیبات گیاهی که در لوبیا قرمز وجود دارد و می تواند برای سلامتی بدن انسان دارای اهمیت بالایی باشد عبارت اند از:
ترکیبات گیاهی لوبیا قرمز
- ایزوفلاون ها: دسته ای از آنتی اکسیدان های موجود در دانه سویا هستند که شباهت بسیار زیادی به هورمون های زنانه دارند.
- آنتوسیانین ها: این خانواده از آنتی اکسیدان های رنگارنگ در پوست لوبیا وجود دارد به همین دلیل رنگ لوبیاها اینگونه به نظر می رسد.
- فیتوهماگلوتنین: این یک پروتئین سمی است که در لوبیا خام به مقدار زیادی وجود دارد و باید برای رفع آن و دریافت خواص لوبیا قرمز آن را حتما پخت و خام مصرف نکرد.
- اسید فیتیک: فیتیک ها معمولا در تمامی دانه های گیاهی یافت می شوند و باعث می شوند که جذب برخی از مهمترین مواد آلی برای بدن مانند آهن با مشکلاتی روبرو شود. به همین دلیل باید لوبیا را قبل از اینکه به طور کامل پخت برای مدتی در آب خیساند تا این مشکل برطرف شود.
- مسدود کننده های نشاسته: مهار کننده های آلفا یا دسته هایی از لکتین ها که موجب میشوند جذب کربوهیدرات ها توسط دستگاه گوارش با مشکل روبرو شود و خواص لوبیا قرمز به طور کلی به بدن نرسد. البته این مسئله هم با پخته شدن لوبیا می تواند از بین برود.
خواص لوبیا قرمز در کاهش وزن
کاهش وزن از دیگر خواص لوبیا قرمز برای بدن محسوب می شود. یکی از مشکلات عمده ای که در بین افراد مختلف وجود دارد این است که از افزایش وزن خود رنج می برند. به همین دلیل این افراد می توانند با مصرف انواع لوبیا قرمز شرایطی را برای بدن خود ایجاد کنند که از افزایش وزن خود جلوگیری کرده و خود را در شرایط ایده آل وزنی قرار دهند.
سایر فواید لوبیا قرمز برای سلامتی
در این بخش می خواهیم به سایر خواص لوبیا قرمز برای بدن اشاره کنیم. که عبارت اند از:
بهبود کنترل قند خون
از مهمترین خواص لوبیا قرمز برای بدن این است که قند خون بدن را می تواند کنترل کند. به این ترتیب بسیاری از امراض و ناراحتی هایی که برای قلب و عروق انسان می تواند در راستای بیماری های قندی به وجود بیاید همدیگر به وجود نخواهد آمد و همین مسئله می تواند برای انسان بسیار مهم باشد.
جلوگیری از سرطان روده بزرگ از خواص لوبیا قرمز
شاید به جرات می توان گفت که یکی از مهمترین خواص لوبیا قرمز جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ در انسان می باشد. سرطان روده بزرگ یک سرطان بسیار شایع در تمام جهان می باشد که می تواند در مواردی نادر باعث مرگ و میر هم شود. تحقیقات زیادی نشان می دهد که مصرف انواع لوبیا قرمز می تواند به خوبی این مشکل را برطرف کرده و مانع از بروز سرطان شود. فیبر موجود در لوبیا قرمز خاصیت ضد سرطانی دارد به همین دلیل در خرید سبد کالایی میتوان لوبیا را در صدر تهیه آن قرار داد و همچنین می تواند گزینه ای بسیار خوب برای مقابله با سرطان محسوب شود.
برخی نکات منفی خواص لوبیا قرمز
با همه خواص لوبیا قرمز برای بدن، نفخ می تواند موجب شود برخی از استفاده آن چشم پوشی کنند. از طرفی مصرف آن به صورت خام می تواند زیان آور هم باشد.
وجود سم در لوبیا خام
لوبیا خام در حالت عادی مقادیر زیادی پروتئین سمی دارد که می تواند موجب بهم ریختن فعالیت های بدن شود و حتی می تواند در مواردی برای افرادی که آن را مصرف کرده ان کشنده هم باشد. برای همین است که باید لوبیا را قبل از مصرف حسابی خیساند و سپس باید آن را پخت تا از این بابت مشکلی وجود نداشته باشد.
وجود نفخ شکم در لوبیا قرمز
شاید این مسئله به تنهایی برخی از خواص لوبیا قرمزرا تحت تاثیر خود قرار بدهد. همین مسئله شاید موجب این شود که شما از مصرف لوبیا قرمز چشم پوشی کنید. البته باید بدانید که می شود از طریق خیساندن درست و پختن کافی از تا حد بسیار زیادی مانع از این شد که نفخ لوبیا شما را اذیت کند اما به هر حال این مسئله به عنوان یکی از نکات منفی در انواع لوبیا قرمز وجود دارد و شما چاره ای جز پذیرش آن در کنار تمام مزایای که دارد، ندارید.




