طرز تهیه رب گوجه فرنگی

تاریخ انتشار:
28 فروردین 1404
دیدگاه ها:
طرز تهیه رب گوجه فرنگی

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و سنتی به صورت چند مرحله بسیار ساده را در این مطلب به شما آموزش خواهیم داد. با توجه به اینکه رب گوجه فرنگی یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین چاشنی های غذایی در سراسر دنیا محسوب می شود که هم به عنوان طعم دهنده و هم به عنوان رنگ دهنده در انواع غذاها به کار میرود، بسیاری افراد دوست دارند که طرز تهیه رب گوجه فرنگی را بیاموزند و خودشان رب درست کنند. در ایران هم بسیاری از خانم ها از رب گوجه فرنگی در انواع غذاها استفاده می کنند و اکثرا دوست دارند خودشان رب مورد نیاز خود را به روش سنتی تهیه کنند.

 مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی به میزان پنج کیلوگرم

برای تهیه رب گوجه فرنگی خانگی شما کلا به چهار قلم مواد اولیه نیاز دارید. در ابتدا برای شما مواد لازم را معرفی می کنیم و سپس طرز تهیه رب گوجه فرنگی را به شما آموزش می دهیم.

مقدار مواد لازم
20 گرم گوجه
250 گرم روغن مایع
5 لیتر آب
100 گرم نمک

طرز تهیه رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی را می توانید در 9 مرحله ساده به صورت سنتی و خانگی تهیه کنید که این مراحل عبارت اند از:

1. انتخاب گوجه

مهمترین نکته در تهیه رب گوجه فرنگی انتخاب گوجه فرنگی می باشد. شما باید گوجه های سفت و گوشتی را برای رب درست کردن انتخاب کنید. سپس باید گوجه ها را به خوبی بشویید و در نهایت باید آنها را دو تکه یا چهار تکه قاچ کنید و در قابلمه بریزید.

2. جداسازی پوست گوجه فرنگی

در بررسی طرز تهیه رب گوجه فرنگی یکی از مهمترین گام هایی که باید بردارید این است که باید پوست گوجه ها را از گوجه جدا کنید. برای این کار باید قابلمه را بر روی حرارت بسیار زیاد قرار دهید تا آب گوجه فرنگی ها خارج شود. این امر موجب می شود که پوست گوجه فرنگی از گوجه ها جدا شود. تنها نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که نباید اجازه دهید به دلیل حرارت بسیار زیاد گوجه ها به کف قابلمه بچسبند.

خرید سبد کالا با بهترین قیمت در فروشگاه یاس نوین پارسه

3. استفاده از صافی

مرحله سوم طرز تهیه رب گوجه فرنگی به این صورت است که باید تمامی دانه ها و پوسته های باقی مانده بر روی گوجه را جدا کنیم. برای این کار باید قابلمه را از روی حرارت برداریم. سپس باید بر روی قابلمه ای دیگر یک توری با سوراخ های بسیار ریز قرار دهیم و گوجه ها را با فشار دست چند بار از آن صافی عبور دهیم تا تمامی دانه های درشت از گوجه ها جدا شوند.

تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا

4. چک کردن مجدد صافی

باید در نظر داشته باشید که اگر دانه های اضافی رو رب شما باشد موجب می شود که رب شما خیلی زود کپک بزند. به همین دلیل باید بعد از اینکه گوجه ها را از صافی رد کردید مجدد این کار را تکرار کنید تا مطمئن شوید همه دانه ها کامل جدا می شود.

5. غلیظ کردن گوجه ها

بعد از اینکه تمام دانه ها و پوسته ها جدا شدند وقت آن رسیده است که قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله باید صبر کنید تا رب شما کمی غلیظ شود و سپس در گام بعدی طرز تهیه رب گوجه فرنگی باید نمک را اضافه کرده و با گوجه ها مخلوط نمایید.

6. تست غلظت کافی

برای اینکه متوجه شوید که آیا رب شما به غلظت کافی رسیده است یا خیر باید یک تست ساده را انجام دهید. با یک قاشق یک خط روی رب خود ایجاد کنید اگر آن خط به سرعت محو شد باید بدانید که هنوز به غلظت کافی و مورد نیاز نرسیده است.

7. جلوگیری از ته گرفتن

یکی از مهمترین گام ها در طرز تهیه رب گوجه فرنگی این است که باید از ته گرفتن رب جلوگیری کنید. زمانی که رب به غلظت کافی میرسد باید مدام رب را هم بزنید تا مطمئن باشید که رب ته نمی گیرید.

طرز تهیه رب

8. اضافه کردن روغن مایع

این احتمال وجود دارد که رب ته بگیرد و یا بسوزد و بد طعم شود. به همین دلیل باید در این مرحله در حین هم زدن روغن مایع را به رب اضافه کنید.

9. بسته بندی کردن رب

رب شما دیگر آماده است فقط باید زیر آن را خاموش کنید و منتظر بمانید که کمی خنک شود. سپس باید درون ظرف های در دار بسته بندی کنید و برای مدتی در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

دستور و طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری هم تقریبا مانند روش اول می باشد با این تفاوت که از چهار مرحله کلی تشکیل شده است که عبارت اند از:

طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

  1. باید در مرحله اول آب گوجه فرنگی را به کمک دستگاه آبگیری بگیرید و یا در مخلوط کن بریزید که خوب له شوند.
  2. در این مرحله هم باید آب گوجه را از صافی بگذرانید تا تمامی دانه ها و پوسته ها به طور کامل جدا شوند.
  3. نمک را اضافه کنید و قابلمه ای که آب گوجه در آن هست را روی حرارت ابتدا زیاد و بعد از ده دقیقه ملایم قرار دهید تا حسابی بجوشد و غلیظ شود. برای جلوگیری از ته گرفتن باید هر پنج دقیقه آن را از ته هم بزنید.
  4. در نهایت باید منتظر بمانید که رب آماده شود، نشانه های آماده شدن رب هم جوشیدن و تشکیل حباب و ترکیدن حباب می باشد. بعد از آن باید به مدت پانزده دقیقه حرارت ملایمی به رب بدهید و سپس زیر قابلمه را خاموش کرده و منتظر بمانید تا خنک شود.

طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن

تمامی مراحل طرز تهیه رب گوجه فرنگی با مخلوط کن مانند تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری می باشد. با این تفاوت که وقتی با مخلوط کن آب گوجه را می گیرد دانه ها و پوست های گوجه با آب گوجه مخلوط شده اند و باید از چند مرحله صافی بگذرانید تا به خوبی از دانه ها و پوسته ها جدا شود. سایر مراحل تهیه رب گوجه فرنگی به کمک دستگاه مخلوط کن با تهیه رب گوجه فرنگی به کمک دستگاه آبگیری یکسان می باشد.

طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن

فروش مواد غذایی عمده در فروشگاه یاس نوین پارسه.

طرز تهیه رب گوجه با سبزی خردکن

یکی دیگر از روش هایی که می توانیم با آن رب گوجه فرنگی را تهیه کنیم استفاده از دستگاه سبزی خرد کن می باشد. این روش هم، مانند طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری و مخلوط کن در تمامی مراحل یکسان می باشد تنها تفاوت در نحوه آبگیری می باشد که در آن از دستگاه سبزی خرد کن استفاده می شود. در این روش شما می توانید از صافی کمتری به نسبت دستگاه مخلوط کن استفاده کنید اما همچنان مهمترین مرحله برای شما رد کردن صحیح از صافی می باشد.

طرز تهیه رب گوجه با چرخ گوشت

شما می توانید از چرخ گوشت هم برای گرفتن آب گوجه استفاده کنید. دستورالعمل و طرز تهیه رب گوجه فرنگی با این روش هم برابر با سایر روش ها می باشد. تنها تفاوت در نحوه آبگیری و استفاده از دستگاه چرخ گوشت برای آبگیری می باشد. نکته مهم این است که در این روش هم دانه ها و پوست گوجه کاملا با آب مخلوط هستند و شما باید به خوبی آن را از صافی عبور دهید.

 طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا

برای اینکه بتوانید رب خانگی را به گونه ای تهیه کنید که ماندگاری بالایی داشته باشد و به مرور زمان کپک نزند باید چند نکته ساده را در نظر داشته باشید. رعایت برخی نکات ساده می تواند موجب افزایش ماندگاری ربی که تهیه کرده اید شود و غفلت از آنها می تواند موجب شود رب گوجه فرنگی که به صورت خانگی تهیه کرده اید به راحتی در مدت زمانی کوتاه کپک بزند و هم استفاده از آن برای شما ممکن نباشد. نکات مهمی که می تواند منجر به ماندگاری بالای ربی که تهیه کرده اید شود عبارت اند از:

طرز تهیه رب گوجه با سبزی خردکن

  • باید مراقب باشید که از گوجه هایی استفاده کنید که گوشتی و سالم هستند. استفاده از گوجه های گندیده می تواند ماندگاری رب شما را کاهش دهد.
  • باید حتما سعی کنید که گوجه را از صافی به خوبی عبور دهید. به این ترتیب آب گوجه از پوست و دانه ها جدا می شود. در صورتی که آب گوجه مواد اضافی در خود داشته باشد موجب می شود که رب شما خیلی زود کپک بزند.
  • نکته بعدی که باید در نظر داشته باشید این است که باید بعد از برداشتن رب از حرارت باید کمی منتظر بمانید که خنک شود و سپس باید در ظرف های درب دار آن را قرار دهید.

سخن پایانی

در نهایت باید بگوییم که طرز تهیه رب گوجه فرنگی شاید در ابتدا و با بررسی مراحل ساده به نظر برسد اما باید در نظر داشته باشید که رب گوجه فرنگی بسیار حساس است و شما باید حتما برخی از موارد به ظاهر ساده را به دقت و رعایت کنید تا در نهایت هم ربی با کیفیت تهیه کنید و هم اینکه رب شما دارای ماندگاری بالایی باشد و بتوانید از آن برای رنگ دادن و طعم دادن به غذاهایی که می پزید استفاده نمایید.

مطالب مرتبط

نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟

نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟سختی ها و چالش ها

بهترین برنج هندی های بازار کدامند؟

بهترین برنج هندی های بازار کدامند؟

کدام برنج تراریخته است

کدام برنج ایرانی تراریخته است؟

لیست غذاهای نذری

لیست غذاهای نذری

بهترین مارک های برنج ایرانی

بهترین مارک های برنج ایرانی