نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟سختی ها و چالش ها

تاریخ انتشار:
03 اردیبهشت 1404
دیدگاه ها:
نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟

با توجه به اینکه بیش از دو سال از زمان کرونا می گذرد دیگر همه ما از اهمیتی که رعایت نکات بهداشتی دارد با خبر هستیم. اگر نکات بهداشتی را رعایت کنیم این امکان وجود دارد که جان خود و دیگران را در برابر این ویروس محافظت کنیم و از گزند آسیب های آن در امان باشیم. به همین دلیل باید بدانیم که نذری دادن در زمان کرونا باید چه شرایطی داشته باشد تا بتوانیم به درستی شرایط ایمنی را حفظ کنیم. رعایت اصول بهداشتی به طور کل همیشه برای ما در زمان نذری دادن اهمیت داشته است اما حالا باید نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا که همان دستورالعمل های وزارت بهداشت هست را هم به آن اضافه کنیم. از همین رو نذری دادن در زمان کرونا با زمان پیش از آن تفاوت هایی دارد. با ما در ادامه همراه باشید.

نذری های خانگی در زمان کرونا

امکان دارد شما بخواهید برخی از محصولات غذایی ساده را در حجم کم به عنوان نذری انتخاب کنید. مثلا خیلی ها نذری در زمان کرونا را به توزیع محصولاتی مانند شربت ها اختصاص می دهند. برای اینکه نکات بهداشتی نذری دادن در دوره کرونا را رعایت کنید باید سعی کنید شربت ها و آبمیوه ها را به صورت بسته بندی کارخانه ای به مردم بدهید و از دادن نذری به صورت ریختن در ظرف های یکبار مصرف اجتناب کنید. آبمیوه های تک نفره را تهیه کنید و آن را بین همسایگان خود توزیع کنید تا مطمئن شوید به این ترتیب هم از ثواب دادن نذری بهره مند شده اید و هم اینکه می دانید در نهاین سلامتی کسی را هم به خطر نینداخته و نذر سالمی را ادا کرده اید. این اصل ساده می تواند در قطع زنجیره انتقال ویروس در شرایط نذری زمان کرونا اهمیت زیادی داشته باشد.

نذری دادن در زمان کرونا در هیئت ها

اگر می خواهید در هیئت ها در زمان کرونا نذری درست کنید و در اختیار مردم قرار دهید بهترین کار برای شما این است که سعی کنید از ورود افراد متفرقه به داخل آشپزخانه و یا محلی که برای پخت نذری در نظر گرفته اید جلوگیری کنید. فقط افراد محدودی وارد محوطه شوند که باید حضور داشته باشند. از طرفی همان افراد هم باید در حین پخت نذری کاملا نکات بهداشتی را رعایت کرده و از دستکش و ماسک استفاده کنند تا ویروس منتقل نشود. شما میتوانید با خرید بسته کالایی محرم محصولات مورد نیاز خود را تهیه فرمایید.

تهیه مواد اولیه مرغوب و بهداشتی

مواد مرغوب و بهداشتی

نذری دادن در زمان کرونا را باید با دقت بیشتری انجام دهید. وسواس بیشتری در تهیه مواد اولیه لازم خرج دهید. برای مثال سعی کنید مواد اولیه لازم خود را به صورت فله خریداری نکنید. از محصولات بسته بندی استفاده کنید. از مهمترین نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا این است که سعی کنید همان ابتدای امر که می خواهید مواد اولیه را تهیه کنید به سراغ جنس های مرغوبی بروید که در بسته بندی قرار دارند. مثلا لوبیا و یا برنج و نمک و آرد را سعی کنید بسته بندی تهیه کرده و استفاده کنید.

جداسازی غذاهای خام و پخته از هم

از دیگر نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا این است که محصولات غذایی خام و پخته را از هم جدا کنید و به صورت جداگانه توزیع کنید. نذری در زمان کرونا برای شما محدودیت هایی را به وجود می آورد که شما باید با این محدودیت ها کنار بیایید.

برای مثال اگر می خواهید در کنار غذایی که آماده کرده اید سبزی هم به دست مردم برسانید یا میوه ای هم در کنار نذری خود بگذارید بهتر است که این مواد را از محصولات پخته شده جدا کنید. اگرچه باید قشنگ آنها بشویید اما سعی کنید این جداسازی را انجام دهید.

ضد عفونی کردن سبزیجات

شاید مهمترین نکته از نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا این باشد که اگر می خواهید محصولات صیفی جات و یا سبزی جات را در اختیار مردم قرار دهید آنها را به درستی بشویید تا کاملا پاکیزه و تمیز شوند.

ضد عفونی کردن سبزیجات

به این ترتیب می توانید با خیالی آویده به خرید مواد غذایی نذری بپردازید و نذر خود را ادا کنید. این نکته می تواند از انتقال بیماری هایی مانند وبا هم جلوگیری کند. چرا که برخی از میکروب های موجود در سبزیجات می تواند عامل وبا باشد از همین رو چه در شرایط نذری در زمان کرونا و یا شرایط عادی بهتر است که سبزیجات ضد عفونی شوند.

از روغن های جدید و مرغوب استفاده کنید

این نکته خیلی مهم است که سعی نکید از روغنی که با آن غذا سرخ کرده اید دوباره استفاده کنید. اینکه هر بار مقدار کمی روغن بریزید و مقدار مشخصی غذا را با آن سرخ کنید و دوباره روغن جدید بریزید از مهمترین نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا محسوب می شود.

اگر روغنی که ته مانده های مواد غذایی قبلی در آن وجود دارد را دوباره گرم کنید و بخواهید مواد جدید را با آن سرخ کنید در واقع عملی کاملا غیر بهداشتی انجام داده و نکات مهم نذری در ایام کرونا را رعایت نکرده اید.

استفاده مداوم از ماسک و دستکش

نذری در ایام کرونا تنها مربوط به این نمی شود که باید غذا را در شرایط سالم درست کرده و به مردم برسانید. بلکه باید در زمان توزیع غذا هم تمام نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا را رعایت کنید. تا از انتقال بیشتر ویروس جلوگیری به عمل آورید. برای مثال باید در زمان انتقال غذا به مردم همواره از ماسک و دستکش استفاده کنید که افرادی که غذا را از شما می گیرند به هیچ عنوان از طریق تنفس شما آلوده نشوند.

فضا را به صورت مکرر ضد عفونی کنید

شاید این نکته را بشود به عنوان یکی از موثرترین نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا محسوب کرد. باید سعی کنید محل پخت غذای نذری را به درستی و به صورت مکرر ضد عفونی کنید. لباس های خود را ضدعفونی کنید. اگر می خواهید از ظروف یکبار مصرف استفاده کنید بهتر است که تمامی ظروف را پیش از آنکه غذا در آن بریزید با مواد ضد عفونی که مضر نیستند مخلوط کنید. و یا اینکه آنها را تا لحظه آخر در بسته بندی های مخصوص خود نگهداری کنید. فقط در زمان ریختن غذای نذری درب آنها را باز کنید تا به این ترتیب همه نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا را رعایت کرده باشید. مطمئن باشید که از انتقال ویروس منحوس کرونا جلوگیری کرده اید.

سخن پایانی

نذری در ایام کرونا شرایط و قواعد خاص خود را دارد اما این نباید باعث شود که شما از نذری دادن در ایام کرونا صرف نذر کنید. بلکه شما با رعایت نکات بهداشتی نذری در دوره کرونا می توانید به راحتی هم از ثواب نذری دادن بهره مند شوید. و هم اینکه از چرخه انتقال ویروس به شکل درستی جلوگیری کنید. 

مطالب مرتبط

نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟

نذری دادن در زمان کرونا چه شرایطی دارد؟سختی ها و چالش ها

بهترین برنج هندی های بازار کدامند؟

بهترین برنج هندی های بازار کدامند؟

کدام برنج تراریخته است

کدام برنج ایرانی تراریخته است؟

لیست غذاهای نذری

لیست غذاهای نذری

بهترین مارک های برنج ایرانی

بهترین مارک های برنج ایرانی