برنج نذری

یاس نوین پارسه
  • دسته محصولات

  • انتخاب برند

  • وزن

  • توضیحات سیم کارت

  • رزولوشن فیلم

در کشور ما نیز در ایام عزاداری مخصوصا در ماه محرم مردم برای عرض ارادت در حق امام حسین(ع)، غذا و مواد غذایی خاصی را برای نذری دادن انتخاب میکنند که در این بین معمولا غذاهای برنج نذری با خورشت بیشترین پخت را در این ایام به خود اختصاص میدهد. این رسم دیرین از گذشته در منازل شخصی بین مردم رواج داشته و عده ای از گذشته برای نذری که در نظر داشته اند هر ساله در این ایام به پخت برنج نذری و دیگر غذاها می پردازند، اما امروزه به علت بیشتر شدن جمعیت اکثر مردم این کار خیر و مردمی را به مساجد و هیئت های حسینی برده اند و در این مکان ها به پخت غذاهای نذری روی آورده اند. 

 تاریخچه برنج نذری در ماه محرم

برنج نذری از گذشته در ایام محرم بین مردم رواج داشته و بیشتر مردم مسلمان کشورمان با توجه به بودجه خود مقداری از این غذا را در سبد کالا مردم نیازمند قرار میدادند. تاریخچه نذری به بعد از واقعه کربلا برمیگردد. بعد از واقعه عاشورا دشمنان امام حسین(ع) و یاران آنها برای خوشحالی از شهادت ایشان و پیروانش رسم روزه گرفتن را به جا می آوردند اما عده کثیری نیز برای یاد آوری رشادت امام مسلمان، امام حسین(ع) کار خیر نذری را بین پیروان امام رواج دادند و از آن دوران این کار خیر پسند به عنوان رسم در کشور های اسلامی و در بین عاشقان امام حسین(ع) باب شده است.

از غذاهایی که اولین بار به عنوان غذای نذری بین مردم رواج یافت برنج نذری یا همان پلو با گوشت و ادویه جات بود. در گذشته برنج از مواد غذایی نایاب و بسیار گران قیمت به حساب می آمده است و اکثر اشخاص ثروتمند برنج نذری را به عنوان احسان در ماه محرم در نظر میگرفتند به این شکل که آنها عموما بعد از اذان صبح برنج را در دیگ های بزرگ بار می گذاشتند و در ادامه گوشت و دیگر مواد اولیه به آن اضافه میکردند. از آنجایی که در گذشته ظروف یکبار مصرف به شکل امروزی باب نبوده است مردم برای گرفتن برنج نذری ظروف شخصی با خود همراه داشتند و در آخر در ظرف های جدا غذا را بین افراد مستضعف و نیازمند توزیع میکردند.

خصوصیات مهم برنج نذری

برای انتخاب برنج به عنوان غذای نذری عده ای با رعایت نکاتی میتوانند برنجی مرغوب و با کیفیتی برای پخت و توزیع داشته باشند. نکاتی که در خصوص پخت برنج باید رعایت شود به شرح زیر است:

  • انتخاب برنج های باریک و نازک برای پخت برنج نذری بسیار مناسب میباشد. همینطور برنج هایی که هیچ شکستگی ندارند و به صورت یکپارچه هستند برای پخت مواد غذایی نذری بهتر است.
  • شاید برایتان جالب باشد که برنج جزو دسته مواد غذایی است که با گذشت زمان به کیفیت آن افزوده میشود. در نتیجه هرچه برنج خشک تر باشد به هنگام پخت آن به آب بیشتری نیاز دارد و همین امر باعث حجیم تر شدن دانه های برنج میشود.
  • همانطور که اشاره شده با گذشت زمان کیفیت برنج بیشتر میشود و ارزش برنج کهنه بیشتر از برنج تازه میباشد، برای انتخاب برنج کهنه و تشخیص آن میتوانید دانه ای را بر دهان گذاشته با دندان سعی بر شکستن آن کنید اگر این عمل به سختی انجام شد در نتیجه برنج مرغوب تری در اختیار دارید.

خرید برنج نذری مرغوب

برای کسانی که قصد پخت غذای نذری در ایام عزاداری دارند، انتخاب غذای برنجی در سبد کالا محرم گزینه مناسبی برای خیرین خواهد بود اما در پخت برنج نذری رعایت برخی نکات خالی از لطف نیست که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • انتخاب برنج های معطر برای پخت برنج نذری مناسب است
  • انتخاب برنج های که هنگام پخت قد کشیده و خوش ظاهر است مناسب است.
  • انتخاب برنج های کهنه و قدیمی برای پخت برنج نذری بهتر از انتخاب برنج های تازه است.
  • هنگام خرید برنج ایرانی اصیل مراقب سودجویان باشید تا برنج مخلوط با برنج های بی کیفیت به شما نفروشند.