دستور پخت غذاهای حبوباتی
دستور پخت غذاهای حبوباتی: انواع غذاها با سلامتی انسان ارتباط مستقیمی دارند. به همین دلیل کارشناسان تغذیه همواره بر این موضوع تاکید دارند تا از حبوبات در طبخ غذا استفاده شود..
از آنجایی که درون حبوبات مواد مغذی بسیار زیادی نهفته است وجود آنها در غذا به سلامتی انسان کمک می کند. حبوبات دارای ارزش غذایی بسیار زیادی هستند به همین دلیل نباید از اهمیت وجود آنها در غذاها غافل شد. حبوبات مختلفی مانند لپه، نخود، عدس لوبیا و… وجود دارند که سرشار از انواع ویتامین ها، پروتئین و فیبر می باشند که به راحتی می توانند نیاز بدن انسان را برطرف نمایند به همین دلیل قصد داریم که در این مطلب در مورد دستور پخت غذاهای حبوباتی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
خواص غذاهای حبوباتی
یکی از مهم ترین فوایدی که غذاهای حبوباتی برای بدن انسان دارد وجود پروتئین است، گوشت ماده اصلی در تامین پروتئین لازم برای بدن انسان است. اما متاسفانه برخی از افراد توانایی خرید گوشت را ندارند و یا از بیماری هایی رنج می برند که امکان خوردن گوشت برای آنها وجود ندارد.
بدین ترتیب حبوبات می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای تامین نیاز بدن این افراد به پروتئین باشد اگر بخواهیم حبوبات را با غلات مقایسه کنیم باید بگوییم که حبوبات 20 تا 50 درصد پروتئین بیشتری را شامل می شوند.بسیاری از تحقیقات نشان داده است که افرادی که در هفته حدود دو بار از حبوباتی مانند لوبیا و نخود در غذاهای خود استفاده می کنند احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی، سرطان روده، پروستات و دیابت در آنها به شدت کاهش می یابد. در ادامه برخی دیگر از فواید و خواص حبوبات را بیان خواهیم کرد.
-
منگنز
وجود منگنز در سلامتی انسان بسیار مهم و ضروری است، این ماده غذایی تاثیر بسزایی در جذب کلسیم و سلامتی استخوان ها و مفاصل، کنترل قندخون و همچنین سلامت هورمون های جنسی مردانه و زنانه دارد.
-
آنتی اکسیدان
مهم ترین نقشی که آنتی اکسیدان در بدن انسان ها دارد تقویت سیستم ایمنی بدن است که بدن برای مقابله با آلودگی ها، باکتری ها و رادیکال های آزاد به آن نیاز دارد، با مصرف غذاهای حبوباتی تا حد زیادی این نیاز بدن برطرف می گردد.
-
منیزیم
بدن افرادی که دارای تحرکات زیادی هستند و به باشگاه می روند به منیزیم نیاز زیادی دارند. به همین دلیل به این افراد توصیه می شود تا از حبوبات در غذاهای خود استفاده کنند. وجود این ماده مغذی به سلامت قلب و عروق، استحکام بخشی و به استخوان ها کمک می کند.
-
آهن
آهن برای بدن به خصوص برای افرادی که از کم خونی رنج می برند بسیار مهم است. غذاهای حبوباتی به راحتی می توانند آهن مورد نیاز بدن انسان را تامین نمایند و اکسیژن مورد نیاز سلول ها را برسانند تا فرد در طول روز پر انرژی باشد.
غذاهای حبوباتی
خوشبختانه با توجه به تنوع زیادی که حبوبات دارند می توان غذاهای حبوباتی متنوعی را آماده کرد. این غذاها علاوه بر داشتن انواع ویتامین ها و مواد مغذی از طعم بسیار لذیذی نیز برخوردار هستند. نکته مهمی که بسیاری از افراد در استفاده از حبوبات با آن مواجه می باشند ایجاد نفخ است که برای برطرف سازی این مشکل راه حل های وجود دارد. مهم ترین کار این است که قبل از استفاده حبوبات 24 ساعت آن ها را در آب خیسانده و سپس بپزید. بعد از مصرف حبوبات بهتر است که قدم بزنید تا به سرعت هضم غذا کمک کنید.
غذاهای ایرانی با حبوبات
دستور پخت غذاهای حبوباتی بسیار زیاد می باشد به همین دلیل استفاده از حبوبات در آشپزی ایرانی و خارجی مورد توجه افراد قرار گرفته است. یکی از ویژگی های که حبوبات دارند این است که با استفاده از آنها می توان غذای رژیمی تهیه نمود که این موضوع برای بسیاری از افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند بسیار مهم است.
غذاهای که با حبوبات آماده می شوند دستور پخت سخت و پیچیده ای ندارند و به راحتی هر فردی می تواند آنها را درست کند. اگر حبوبات از شب قبل خیس خورده باشند در زمان کوتاهی نیز می پزند و همچنین نفخ آنها گرفته می شود. همچنین شرکت یاس نوین پارسه در زمینه فروش حبوبات عمده نیز فعالیت میکند. ما میتوانید حبوبات خود را به صورت عمده و آنلاین از شرکت ما خریداری کنید.
در ادامه برخی از غذاهایی که با حبوبات می توان طبخ کرد را معرفی خواهیم کرد. از جمله غذاهای حبوباتی بسیار خوشمزه و پرطرفدار خوراک عدسی است که سرشار از آهن و فیبر می باشد. خوراک لوبیا سفید، شامی لپه و عدس، خوراک لوبیا، خوراک حبوبات، سوپ عدس، آبگوشت، انواع آش ها، کتلت عدس، انواع سالادها، پاستا با عدس و بروکلی، دلمه با حبوبات، پیراشکی گوشت با حبوبات، ساندویچ لوبیای سفید، خوراک لوبیا چیتی،سوپ جو و نخود.
انواع غذا با حبوبات
به غذاهای که در آن از حبوبات استفاده شود غذاهای حبوباتی گفته می شود. تنوع بالا در آنها و همچنین دسترسی راحت و قیمت مناسب باعث شده است که افراد به راحتی بتوانند یکی از آنها را انتخاب نمایند و غذای مورد نظر خود را آماده کنند.
یکی از غذاهای حبوباتی پرطرفدار در میان ایرانیان خوراک لوبیا چیتی است که برای آماده سازی آن به مواد زیادی نیاز ندارید. لوبیا چیتی، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، سیر از مواد اصلی این غذا می باشند. که برای آماده سازی آن کافی است تا از شب قبل لوبیا در آب خیسانده شود تا نفخ آن گرفته شود. پیاز را با روغن و یا مقداری کره تفت دهید تا سرخ شود حالا سیر رنده شده را اضافه کنید و سپس رب را اضافه نمایید تا خامی آن گرفته شود. در انتها لوبیا چیتی و دو لیوان آب را به مواد سرخ شده اضافه کنید و به مدت 50 دقیقه اجازه دهید تا خوب بپزد.
سخن نهایی
با توجه به مواردی که ذکر شد به این نتیجه میرسیم که وجود حبوبات در هرم غذایی انسان بسیار مهم است و بخش زیادی از این هرم را شامل می شود. از آنجایی که غذاهای حبوباتی در سلامتی انسان تاثیر بسزایی دارند. حتما در هفته دو تا سه وعده از این غذاها را در سبد غذایی خود جای دهید. حبوبات به لاغری افراد کمک می کند و اگر از غذاهای که از حبوبات تهیه شده است استفاده نمایید. در طول روز کمتر احساس خستگی می کنید و دیرتر گرسنه می شوید و همچنین روز خود را پرانرژی سپری می کنید.